Swimming and saunas

Kopališča
Naravno in najbližje kopališče je v Puštalu na Poljanski Sori (Škofja Loka).
Poleti se je moč osvežiti v hladni modrini Blejskega ali Bohinjskega jezera.

- Kopališče Puštal:
Kopališče Puštal (Puštal, 4220 Škofja Loka) se nahaja na desnem bregu Poljanske Sore v Škofji Loki. Nudi lepo obnovljen lesen pomol in lepo urejen gostinski lokal.

Če pa si želite bazenskega razvajanja, potem je možnosti veliko:
- Bled: Bazenski kompleks Welness Živa (največji bazenski kompleks na Bledu),  (https://www.sava-hotels-resorts.com/si/sava-hoteli-bled/)
- Atlantis: Atlantis, vodno mesto, v Ljubljani je svet doživetij. Deli se na termalni tempelj, deželo savn, strokovni center zdravja, center azijskih masaž. (http://www.atlantis-vodnomesto.si/)
- Terme Snovik: predstavljajo ekosvet termalnih užitkov.  Nahajajo se v kraju Laze v Tuhinjski dolini, do koder je iz Kamnika približno 20 minut vožnje. (http://terme-snovik.si/)
- Kranjsko kopališče: Do Kranja, kjer se nahaja, je iz Crngroba dobrih 20 minut vožnje. Poleti ponujajo kopanje na letnem kopališču, pozimi pa je na voljo tudi notranji bazen. (https://www.zsport-kranj.si/)
- Bazen Železniki: Nahaja se v Selški dolini, kamor dostopate iz smeri Škofje Loke. Več: http://www.jzr.si/.

Savne
Dostop do savn imajo v Vodnem mestu Atlantis ter Savna Zlatem klubu v Tivoliju v Ljubljani, v Turizmu Loka v Škofji Loki (http://www.loka.si/wellness/) ter na bazenu v Železnikih (http://www.jzr.si/).